Kuvapäät

TUOTANNOSTA

Laadukkaan sekä toimivan presentaation- tai muun sisällön tuottaminen ei ole aivan niin yksinkertaista kuin monesti kuvitellaan.

No! Kaikillahan on kännykässä kamera ja videota syntyy hetkessä suuria määriä luomisen tuskaa lääkitsemään. Ja sitten vain tuotos äkkiä www-sivuille; käyntikortiksi paraatipaikalle. Mutta; sitten se mutta! Onko näin saatu lopputulos todella ihan aikuisten oikeesti sisällössä esitetyn tuotteen tai palvelun kanssa yhdenvertaisella laatutasolla?

Kuvaustekniikan kehitys on harpponut jo pitkään peninkulman saappailla, mutta se ei kuitenkaan ole muuttanut tosiasiaa että; Me ihmiset pidämme tarinoista ja niistä elämyksistä mitä ne meille tarjoavat. Asian oivaltamisen takana seisoo tai kaatuu myös onnistunut sisältötuotanto.

Käytettävä tekniikka ei tee autuaaksi vaikka sen tietysti tulee olla tarkoituksenmukaista. Huolellinen perehtyminen,- luova suunnittelu, sekä taidokas visuaalis-tekninen toteutus luovat vasta perustan onnistuneelle lopputulokselle.

Tietysti tuo kaikki ei ole mitään rakettitiedettä, mutta vaatii kuitenkin monen luovan- , visuaalisen- ja teknisen yksityiskohdan yhteensovittamista ja hallintaa.

Onnistumisen maksimoimiseksi onkin hyvä syy tehdä yhteistyötä niiden tahojen kanssa jotka ovat tämän toimi-alan ammattilaisia.

”Eipä se pakillinen timpurin työkalujakaan tee meistä desing-rakentajia”

           

SISÄLLÖSTÄ

Suunnitellaanpa ohjelmasisältöä sitten vaikka ”hevosenkengän naulasta” on aluksi välttämätöntä pureutua perusasioihin:

• Mikä on tuotannolle asetettu tavoite tai tarkoitus

• Entäpä kohderyhmä; ketkä sitä katsovat

• Mitkä ovat sisällön suuret otsikot – sen kivijalka-asiat

• Kuinka kaikki kerrotaan; onko faktaa, tarinaa, fiktiota; mitä

• Missä ja millä tavoin sisältö esitetään / levitetään

Näistä lähtökohdista voidaan jo pääpiirtein hahmottaa millaisesta tuotannosta on kyse ja arvioida järkevä suuruusluokka kustannuksista.

Usein tiedustellaan että;” nyt tarvittaisiin viiden minuutin video, mitähän tuo maksaa?”

Tietysti tärkeä ja perusteltu kysymys, mutta ylivoimainen vastattavaksi ilman edellä kuvattuja lähtötietoja. Sisältötuotanto on haastava hinnoitella kilo- tai metrikaupalla.

Huolella tehty ennakkosuunnittelu ja arviointi täsmentää monta tärkeää seikkaa jo tuotannon toteutuksesta, mutta varmentaa ennen kaikkea onnistuneen ja odotusarvot ylittävän lopputuloksen.

Uskotaan vahvoihin tarinoihin, ja kuvan ja äänen tuottamiin elämyksiin!